Logo dierenarts Dirkx

 Jack Dirkx

jack klein dierenarts Dirkx

De vaste dierenarts en eigenaar van Dierenartsenpraktijk Dirkx kent u waarschijnlijk al. Jack Dirkx studeerde in 1986 af als dierenarts aan de Rijks Universiteit Utrecht met specialisme kleine huisdieren.

Als 9-jarige riep hij al dat hij dierenarts wilde worden. Van huis uit heeft hij de omgang met dieren met de paplepel ingekregen: zijn ouders beheerden meer dan 35 jaar een hondenkennel en hebben daarnaast meer dan 25 jaar lang een hondentrimsalon gehad. Vanaf het begin van zijn middelbare schooltijd tot aan het einde van zijn studie was hij vaak in de, toen als enige in Woudenberg, gevestigde, dierenartsenpraktijk van de heer en mevrouw Nauta te vinden. Vooral mevrouw Nauta, die zich op de kleine huisdieren richtte, is hij dankbaar voor de vele door haar overgedragen praktische kennis en klinische ervaring, zo kon hij later naast zijn studie een brede kijk op de diergeneeskunde ontwikkelen.

Naast kleine huisdieren heeft hij vele jaren de paardengeneeskunde beoefend, maar daar is hij al enige jaren mee gestopt om zich zoveel mogelijk te richten op gezelschapsdieren in de breedste zin, middels nascholingen en zich verder toeleggen op gebieden van de diergeneeskunde waar zijn interesse naar uit gaat, zoals interne geneeskunde, röntgenologie en chirurgie. De opgedane kennis probeert hij met een zo groot mogelijke aandacht naar zowel uw huisdier als naar u toe te vertalen in een kwalitatief zo goed mogelijke zorg, zodat uw huisdier een goede gezondheid kan behouden of weer verkrijgen.